Over ons

Sinds 1998 is Persee gevestigd op de Brink in Deventer. Een van de mooiste pleinen, al zeggen we het zelf. Begonnen als danscafé en in de tussentijd omgetoverd tot een echt Café waar we gespecialiseerd zijn in bier.

2006 – Danscafé Persee

Twintig jaar geleden was Persee dé plek op de Brink om te dansen. In 2006 nam Hans Danscafé Persee over zonder enige horecaervaring. “De eerste jaren heb ik stage gelopen in mijn eigen café om alle kneepjes van het vak te leren”. Gelukkig is dat hem uit eindelijk goed afgegaan, want hij staat al jaren met plezier achter de bar.

2016 – Dans en Biercafé Persee

Een aantal jaar later kwam mijn interesse en passie voor speciaalbier. Dit ben ik gaan combineren; door de weeks een biercafé en in het weekend vanaf een uurtje of elf in de avond kon je nog steeds je voeten van de vloer dansen.

Sinds 2016 is Persee dan ook aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen. De ABT is een vereniging van gespecialiseerde cafés op het gebied van speciaalbieren. Al sinds 1986 wil de ABT de kennis, kwaliteit en kunde van het schenken van speciaalbieren een grotere bekendheid geven en op een hoger niveau brengen.
Iedere maand hebben we dan ook een ABT tap- en flesbier.

Begin 2020 stapte dochter Tess bij de zaak in, na een aantal jaar in de weekenden meegewerkt te hebben, haar studies afgerond en na haar ervaringen opgedaan te hebben bij verschillende bedrijven was het in januari 2020 dan echt officieel. Samen hebben we onze plannen voor de komende jaren bij elkaar gelegd en mede door de gesloten horeca van maart tot juni konden we alvast een deel van onze plannen waar maken.

1 Juni 2020 – Café Persee Deventer

Op 1 juni 2020 gingen wij open als Café Persee, een modern bruine kroeg waar iedereen, jong of oud, terecht kan voor een goed kopje koffie met een stuk taart, een glas gevuld met wijn, verschillende wisseltaps, een groot vast assortiment aan flesbieren met daarnaast een wisselend assortiment aan tijdelijke bieren, lekkere (mix)drankjes en natuurlijk een bijpassende borrelhap! Met op de achtergrond gezellige muziek van vroeger in de mix met nu.

Kom gezellig langs en beleef ons enthousiasme in gastvrijheid en kennis!

Hans & Tess Huberts

Opening Cafe Persee 2020